De ASFO is een Protestants-Christelijke school waarbij kinderen de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen op zowel cognitief, sociaal-emotioneel als creatief gebied. Met respect voor ieders identiteit en cultuur zorgen wij voor kwalitatief onderwijs. Op onze school ontplooien kinderen zich op een plezierige manier tot zelfstandige wereldburgers.

 

In de visie van de ASFO staat elke letter voor een kernwaarde.

 

Aandacht voor elkaar

Wij vinden het belangrijk om leerlingen, leerkrachten en ouders oprechte aandacht te geven, zodat iedereen zich veilig kan voelen op onze school. We communiceren op een respectvolle, positieve en transparante manier en we hebben oog voor ieders mogelijkheden, behoeften, kwaliteiten en talenten.

We vinden het belangrijk dat ieder kind de juiste zorg krijgt en zicht optimaal kan ontwikkelen, zodat iedereen met plezier naar school komt.

Samen zijn we verantwoordelijk voor onze school!

 

School met kwaliteit

Wij zijn een vooruitstrevende  school waar we het proces net zo belangrijk vinden als het resultaat. We werken volgens een gedeelde en concreet uitgedragen visie aan een brede ontwikkeling van alle leerlingen. Het van en met elkaar leren speelt hierin een

belangrijke rol.

 

Door middel van differentiatie,  zelfstandigheid en het aanleren van de 21e -eeuwse vaardigheden creëren wij een actieve en betrokken houding in de klas. Tevens stimuleren we  een gezonde en milieubewuste levenshouding. We streven ernaar dat onze kinderen kritische, zelfdenkende en zelfbewuste wereldburgers worden.

 

Focus op het positieve

Wij zijn een Protestants-Christelijke school waar vanuit geloof, hoop en liefde onderwijs wordt gegeven. Saamhorigheid, samen leren en samenwerken staan op onze school centraal. Op onze school richten wij ons op wat goed gaat. Wij vergeven en geven graag nieuwe kansen.

Er heerst op onze school een positief pedagogisch klimaat, waarin we als één team werken aan een prettige samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders.

 

Ouderbetrokkenheid

De driehoek kind-school-ouders is voor ons essentieel. Vanuit de wetenschap dat ouders hun kind het best kennen handelen wij. We houden het contact zo laagdrempelig mogelijk, zodat school en ouders elkaar makkelijk kunnen vinden.

We zien ouders als de belangrijkste opvoeder van hun kind. Daarnaast stimuleren we de ouderbetrokkenheid en een ondersteunende rol binnen onze school.

Onderwijs maak je immers samen!

Onze visie op kleuteronderwijs:

In de groepen 1 en 2 wordt de basis gelegd voor het vervolg van het onderwijs op de ASFO. Wij geloven dat goed onderwijs begint bij het aansluiten op de ontwikkeling van het kind. Daarvoor is het nodig dat de leerkrachten een veilige omgeving creëren waarin een kleuter zichzelf kan zijn. Vanuit die basisveiligheid komen leerlingen tot ontwikkeling.

 

Kleuters leren spelenderwijs, dat is een belangrijk uitgangspunt in de vormgeving van ons kleuteronderwijs. De kinderen krijgen de ruimte om spelenderwijs hun omgeving en de wereld te verkennen en zo te leren, ieder in zijn eigen tempo.

 

De kinderen werken in thema's die aansluiten bij hun belevingswereld en elementen bevatten van de echte wereld. Een thema moet je kunnen spelen en bevat dan ook veelal een werkwoord dat uitnodigt tot handelen. We scheppen een leerrijke omgeving door middel van uitdagende hoeken waarin betekenisvolle activiteiten plaats kunnen vinden zodat de betrokkenheid van de leerlingen vergroot wordt.

 

Bij de voorbereiding van een thema gaan de leerkrachten uit van de ontwikkelingsdoelen om tot een beredeneerd aanbod te komen. De leerlingen worden goed geobserveerd zodat hun ontwikkeling in kaart gebracht kan worden op het doeloverzicht en van daaruit passend aanbod te kunnen geven in de zone van de naaste ontwikkeling. We werken hierdoor gedifferentieerd, handelen vanuit de ontwikkelingslijnen en stimuleren de kinderen in hun ontwikkeling. Dit doen we door het geven instructies en het begeleiden van het spel. Kinderen ontdekken en leren terwijl ze aan het spelen zijn en verbinden die inzichten met kennis die ze al hebben of net hebben gehoord tijdens een instructie. Ze ontwikkelen zich terwijl ze spelen. De leerkrachten stimuleren de ontwikkeling door mee te spelen.