Beroeps Praktijk Vorming

BeroepsPraktijkVorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming (bpv), ofwel het lerend werken in een hotel of restaurant, is een zeer belangrijk deel van je opleiding. Want vier dagen per week leer je daar als werknemer de beroepshouding en de praktijkvaardigheden die je nodig hebt om een volleerd professional te worden.

 

Heb je nog geen of weinig ervaring bij de start van de opleiding? Dan kun je eerst een startcursus doen, een 'crash course' . Dat is een cursus van vier weken, waarin je dagelijks op school alle praktische basisvaardigheden leert. Die zijn nodig omdat je immers als betaalde werknemer moet kunnen meedraaien in een bedrijf.

 

Bij het vinden van een leerbedrijf helpt Impacto BV ons. Zij stellen jou voor en vervolgens ga je op gesprek. Als het klikt is er sprake van een 'match'.  Jij, de school en het leerbedrijf gaan dan een leerwerkovereenkomst met elkaar aan. In deze leerwerkovereenkomst staan alle afspraken genoteerd en hij moet door alle partijen ondertekend worden.

 

Naast de leerwerkovereenkomst is er ook een BPV-gids. Daarin staat meer uitvoerig vermeld wat er wordt verwacht van elke partij: van het leerbedrijf, van jou als student, en van de begeleiding vanuit de opleiding. Verder ontvangen de leermeesters informatie over wat je moet leren en hoe zij terugkoppelen naar de opleiding of je dat ook leert.

 

Je verzamelt bewijzen van wat je in het leerbedrijf leert in je digitaal portfolio. Het is belangrijk dat je dit goed bijhoudt. Je kunt alleen je diploma halen als je de BPV met een voldoende hebt afgesloten.